Home > projekti > Podrška žrtvama poplava
Print Friendly, PDF & Email

Jul 2014 – Septembar 2014

Naziv projekta:‘Podrška žrtvama poplava u Republici Srbiji’

Vrednost projekta: 15.000,00 EUR

 

U Valjevu, Krupnju i Obrenovcu realizovan je projekat podrške žrtvama polava u Republici Srbiji, trajanja od jula do septembra 2014. godine. Projekat je finansiran od strane Farmaceuticos Mundi (FARMAMUNDI).

Isporučeno je 115 paketa pomoći koji su sadržali i nabavku alata i mašina neophodnih za čišćenje kuća. U Valjevu je izražena saradnja sa Crvenim Krstom. U opštini Krupanj 15 porodica dobilo je pakete higijenskih potrepština, pakete hrane, higijenske pakete za bebe, hemijska sredstva za čišćenje, posteljine, ćebad, jastuke, alat. 100 porodica u opštini Valjevo je dobilo higijenske pakete za bebe i odrasle, pakete sa hranom, posteljinom, ćebadima i alatima. Uz pomoć Crvenog krsta u Krupnju i Valjevu su odabrani najugroženiji korisnici kojima su u julu i avgustu podeljeni paketi pomoći.

Zajedno sa volonterima lokalnog Udruženja „Eko-Dvorište“ organizovano je čišćenje kuća u Obrenovcu – ispumpavanje vode, skidanje prljavštine sa zidova, gletovanje i krečenje, skidanje i ponovo postavljanje novog parketa i laminata, raščišćavanje kuća i dvorišta od stvari koje je nanela bujica.

Projekat finansiran od strane Farmaceuticos Mundi 

logo_horizontal