Home > projekti > Volontiranjem do održivih zajednica
Print Friendly, PDF & Email

Februar, 2017 – Decembar, 2017

Volontiranjem do održivih zajednica

Ukupna vrednost projekta: 10.000 eur

Cilj 1: Podrška lokalnim zajednicama su Srbiji dodatno opterećenim migrantskom krizom i produženim boravkom tražilaca azila i osoba u potrebi za međunarodnom zaštitom uz promovisanje punog sprovođenja ljudskih prava.

Cilj 2: Unapređenje održive volonterske mreže kroz realizaciju volonterskih  aktivnosti u više lokalnih zajednica u saradnji sa lokalnim samoupravama i drugim organizacijama civilnog društva na lokalnom nivou

Ovaj projekat se zasniva na znanju i iskustvu stečenom u proteklih nekoliko godina u uspostavljanju mreže volontera. IDC je u proteklom periodu uspeo da razvije mrežu volontera specijalizovanih za različite aktivnosti, humanitarni rad, omladinski rad, medijski rad, prvu pomoć, i drugo. Volontiranje se pokazalo kao efikasno sredstvo izgradnje aktivnih i jakih lokalnih zajednica. Ovaj projekat ima za cilj proširenje volonterske mreže u 4 različite lokalne zajednice u Srbiji, kroz vršnjačku edukaciju i izgradnju kapaciteta postojeće volonterske mreže putem realizacije različitih volonterskih aktivnosti i obuka.