Home > projekti > You will never walk alone
Print Friendly, PDF & Email

Septembar, 2016 – Mart, 2017.

Naziv projekta: You will never walk alone

Vrednost projekta: 11.000,00 dolara

Projekat je pokrenut sa ciljem da osnaži kapacitete lokalnih zajednica u prevazilažanju posledica migrantske krize. Jedna od značajnijih prepreka integraciji migranata u lokalnim zajednicama jesu predrasude i negativni stereotipi utemljeni na strahu od nepoznatog i neinformisanosti.

Cilj projekta je da kroz snimanje portreta migranata na putu kroz Srbiju i relaizacijom pokretne interaktivne izložbe informiše i senzitiviše lokalno stanovništvo predstavljajući ljudska lica i priče koje stoje iza statistika o izbegličkoj krizi. Pored izložbe, projekat uključuje i snimanje i projekciju dokumentarnog filma koji će sadržati video materijale poput intervjua sa migrantima, predstavnicima lokalnih zajednica, volonterima i drugim relevantnim licima, diskusije, snimak reakcija lokalnog stanovništva na samu izložbu i drugi materijal putem kog će ovaj društveni problemu biti rasvetljen iz različitih uglova percepcije.

Vrednost projekta ogleda se i u njegovoj održivosti, jer će materijali nastali u okviru njega biti na raspolaganju za dalje projekcije i izložbene postavke, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Projekat implementira UG Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC Srbija) u okviru projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica u Srbiji kroz prevazilaženje posledica migrantske krize” finansiranog od strane Vlade Japana, koji implementira Program za Razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbegice i migracije Republike Srbije.

doc1-page-001

 

 

 

 

Partner na projektu Kancelarija za mlade grada Subotice.

11428021_837251249657424_4523342745235882184_n