Home > projekti > Zajedničkim naporima za više radnih mesta
Print Friendly, PDF & Email

Februar 2011 – Avgust 2012

Naziv projekta: ‘Zajedničkim naporima za više radnih mesta’

Vrednost projekta: 529.462,00 EUR

 

Opšti cilj projekta  je da aktivnosti projekta doprinesu rešavanju problema izbeglica i interno raseljenih lica u Republici Srbiji kroz pružanje adekvatne podrške. Partneri na projektu bili su Edukacioni centar LeskovacGrupa 484.

Unapređeni su životni uslovi interno raseljenih lica, izbeglica i njihovih porodica kroz osnaživanje i omogućavanje njihove ekonomske samostalnosti, omogućen je pristup tržištu rada za nezaposlena i nekvalifikovana  izbegla i raseljena lica. Uključili smo u rešavanje socio-ekonomskog statusa ekstremno ugroženih i marginalizovanih  lokalnih porodica.

Pristup tržištu rada omogućen je obukama za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju. Najmanje 200 nezaposlenih izbeglica i interno raseljenih lica, uključujući i dugoročno nezaposlene, nisko-kvalifikovana i polu-kvalifikovana nezaposlena lica, steklo je dodatna znanja i veštine i tako povećali svoje šanse za pronalaženje trajnog zaposlenja  kroz različite treninge i obuke održane u šest opština predviđenih projektom. Najmanje 200 korisnika projekta je dobilo sertifikat o usvojenim znanjima i naučenim veštinama za određeno zanimanje

Baza podataka razvijena je za prikupljanje adekvatnih podataka u vezi sa brojem zaposlenih korisnika, brojem korisnika zaposlenih u zanimanjima za koji su prošli obuke, i podacima o tome koliko su poslodavci zadovoljni  kvalitetom rada korisnika projekta

Pripremljeno je 700 primeraka vodiča za pronalaženje posla, koji su objavljeni i distribuirani učesnicima nakon završetka obuka. Najmanje 100  kontakata je uspostavljeno između potencijalnih poslodavaca i učesnika obuka.

Projekat je finansirala EU.

rsz_admin-ajax