Home > O nama > Ko smo mi

IDC čini grupa entuzijasta vođenih principima solidarnosti, aktivne inkluzije, jednakih prava, pristojnog posla i zadovoljnih ljudi. Ovi principi su integrisani u sve naše programe i aktivnosti, na čijoj inovaciji neprestano radimo.

Glavni programski fokus IDC-a:

Premda su naši osnivači u ovom sektoru aktivni još od 2002., naše udruženje je zvanično registrovano 2007. godine.

Sprovodimo projekte u 20 različitih gradova u Srbiji, a posedujemo iskustvo projektne implementacije u više od 50 gradova i opština u Srbiji.

Zaposleni IDC-a imaju višegodišnje iskustvo u programima socijalne pomoći, prekvalifikacije, dokvalifikacije, aktivnog traženja posla, razvoja socijalnih usluga u zajednici, programima za započinjanje sopstvenog biznisa, organizaciji seminara, obuka. Takođe, naš tim ima ogromno iskustvo u projektnom menadžmentu, i razvoju i implementaciji različitih projekata, a naročito imamo ogromno iskustvo u implementaciji projekata finansiranih od strane EU.

Radimo sa osetljivim društvenim grupama koje uglavnom žive ispod praga siromaštva, i zajedno sa njima pokušavamo da se izborimo za što veći stepen društvene uključenosti. Kroz brojne programe podrške trajno smo osnažili mnoge korisnike da pokrenu sopstveni posao i steknu stabilne izvore prihoda za svoje porodice.

Od osnivanja kroz naše programe podrške prošlo više hiljada korisnika koji su učestvovali u nekom od naših projekata.

Svoje ciljeve realizujemo kroz pojedinačne projekte koje podržavaju brojni donatori i partneri.

Zadovoljni ljudi u pravednom drustvu
U svom radu insistiramo na principima solidarnosti, aktivne inkluzije, jednakih prava, pristojnog posla i zadovoljnih ljudi. Ovi principi su integrisani u sve naše programe i aktivnosti, koje konstantno pokušavamo da inoviramo.