Home > Aktuelno > Представљен пројекат „Повратак као корак напред“
Print Friendly, PDF & Email

Представљен пројекат „Повратак као корак напред“

У Врњачкој Бањи је 13. новембра 2018. године, у Великој сали Општинске управе Врњачка Бања, одржана изузетно посећена конференција за новинаре на којој је представљен пројекат „Повратак као корак напред“.

Пројекат „Повратак као корак напред“  који је намењен пружању свестране подршке одрживом повратку на Косово и Метохију заједнички реализују ИДЦ – Иницијатива за развој и сарадњу, Удружење „Проактив“ из Ниша и Општина Врњачка Бања. Овај Пројекат је део ширег програма “ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ укупне вредности 5,65 милиона евра.

У оквиру конференције за новинаре посебан акценат је стављен на промоцију бесплатне телефонске линије 0800/100-550 намењене информисању потенцијалних повратника на Косово и Метохију.

По завршетку конференције за новинаре одржана је инфо сесија за више од 50 интерно расељених лица који су кроз разговор са Миодрагом Недељковићем, извршним директором Иницијативе за развој и сарадњу,  Александром Миљаковићем, повереником за избеглице општине Врњачка Бања и Радошем Репановићем, повратником на КиМ, примером добре личне праксе ранијих пројеката повратка добили додатне информације о могућностима да њихов повратак на КиМ буде подржан у оквиру пројекта.

У склопу реализације планираних пројектних активности у наредном периоду ће бити одржано још 10 пројектних инфо сесија у градовима у којима је значајна концентрација ИРЛ популације.