Home > Aktuelno > Презентација пројекта „Повратак као корак напред“ у Алексинцу
Print Friendly, PDF & Email

У Алексинцу је данас, 28. новембра 2018. године, у Свечаној сали Општинске управе Алексинац, одржана инфо сесија за потенцијалне повратнике на Косово и Метохију, на којој је представљен пројекат „Повратак као корак напред“.

Инфо сесију, за коју је локална ИРЛ заједница показала велики интерес, водили су представници организација „Иницијатива за развој и сарадњу“ и „Проактив“ уз помоћ Драгана Јовановића – начелника Одељења за општу управу и друштвене делатности Општине Алексинац и Александре Петровић – повереника за избегла и расељена лицa.

 

 

 

 

 

 

Пројекат „Повратак као корак напред“  који је намењен пружању свестране подршке одрживом повратку на Косово и Метохију заједнички реализују ИДЦ – Иницијатива за развој и сарадњу, Удружење „Проактив“ из Ниша и Општина Врњачка Бања. Овај Пројекат је део ширег програма “ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ укупне вредности 5,65 милиона евра.

У изајавама које су учесници инфо сесије дали локалним новинским кућама посебан акценат је стављен на промоцију бесплатне телефонске линије 0800/100-550 намењене информисању потенцијалних повратника на Косово и Метохију.

У склопу реализације планираних пројектних активности у наредном периоду ће бити настављена серија инфо сесија у градовима у којима је значајна концентрација ИРЛ популације.