Home > Aktuelno > 10 korisnika dobilo grantove – Pirot – Reintegracija II
Print Friendly, PDF & Email

10 korisnika dobilo grantove – Pirot – Reintegracija II

U Pirotu je isporučena oprema za samozapošljavanje za 10 korisnika projekta „Reintegracija II – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“. Korisnici su pored grantova dobili i mentorsku podršku i savetovanje za što uspešnije obavljanje delatnosti. Takođe, svi korisnici su u svojim aplikacijama iskazali i spremnost da registruju svoje biznise.

Podržana će biti sledeća zanimanja u okviru komponente samozapošljavanja: frizersko kozmetički salon (sa elementima edukativnog centra), edukativno – obrazovni logocentar, stolarska radionica, online škola jezika, holistički centar – healers hands, podučavanje stranih jezika, prevođenje i kopirajting, kozmetički salon, fotografska radnja, prerada i obrada voća i povrća, obrada i priprema zemljišta za proizvodnju istih, dekoracija i prodaja cveća i balona.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dosadašnji rezultati projekta „Reintegracija II“ u Pirotu su:

  • Zaposleno 30 korisnika kod 13 poslodavaca
  • Dodeljeno 15 plastenika u Pirotu i regionu
  • Podržano još 10 korisnika u komponenti samozapošljavanja
  • Organizovane obuke za 26 korisnika u oblasti prekvalifikacija i dokvalifikacija
  • Otvoren Dobrosusedski klub Pirot
  • Održano je više od 197 radionica za više od 350 dece i mladih
  • Održana dva seminara u cilju jačanja socijalnih usluga na lokalu
  • Raspisan javni poziv za podršku socijalnim inicijativama na teritoriji grada Pirota

Različitim projektnim aktivnostima u Pirotu će biti podržano više od 400 korisnika, u cilju jačanja njihovog ekonomskog i društvenog položaja, i to kroz pakete ekonomske, psihosocijalne i institucionalne podrške.


Nosilac projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. U Pirotu lokalni partner je Udruženje Ternipe. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ uz podršku i sufinansiranje Grada Pirota.