Home > Aktuelno > 20 osoba dobilo grantove za pokretanje sopstvenog biznisa u okviru projekta “Novi Pazar-novi poslovi”
Print Friendly, PDF & Email

U četvrtak, 27. septembra, 2018. godine, potpisani su ugovori između Grada Novog Pazara i 20 novih privrednih subjekata koje su registrovali izabrani korisnici projekta „Novi Pazar – Novi poslovi“ u okviru komponente samozapošljavanje.  Sredstva neophodna za pokretanje sopstvenog biznisa dobilo je  20 osoba iz teže zapošljivih kategorija stanovništva.

Nakon što je u prvoj fazi projekta u 26 firmi zaposleno 30 osoba, potpisivanjem ovih ugovora počela je implementacija druge faze projekta, odnosno komponente samozapošljavanje. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, ukazao je na  značaj projekta „Novi Pazar – novi poslovi“, koji je omogućio zapošljavanje nezanemarljivog broja ljudi, u trentku u kom se grad Novi Pazar i Srbija suočavaju sa gorućim problemom nezaposlenosti. “Znamo da svaki početak nimalo nije lak, pogotovo u privatnom biznisu.  Nadamo se i sigurni smo da će oprema koju će dobiti u okviru projekta olakšati i pomoći sam početak rada njihovih firmi.  Siguran sam da će u budućnosti te firme za nekoliko godina biti uspešne i biti u mogućnosti da zapošljavaju nova lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.”

Projekat finansrira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ  u okviru projekta ,,INICIJATIVA ZA INKLUZIJU”. Projekat Inicijativa za inkluziju su pokrenuli Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Komesarijatom za izbeglice i migracije RS, u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje.

Projekat „Novi Pazar Novi Poslovi“ implementira Grad Novi Pazar, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka i IDC-om.