Home > Aktuelno > Brendu ZaDruga dodeljena Aprilska nagrada grada Šapca!
Print Friendly, PDF & Email

Nedelja puna odlikovanja!

Brend suvog voća ZADRUGA dobitnk je ovogodišnje Aprilske nagrade Grada Šapca u kategoriji Razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova života i rada!

Na prijemu u Gradskoj Kući gradonačelnik Šapca uručio je ključeve grada predstavnicima socijalnog preduzeća Agro Iris i IDC-a. Socijalno preduzeće ,,Agro Iris“ osnovali su IDC (Inicijativa za razvoj i saradnju), Grad Šabac i Direkcija za poljoprivredu grada Šapca. Pod brendom ,,ZaDruga“ ovo preduzeće počelo je proizvodnju i plasman najkvalitetnijeg suvog voća i povrća kroz specifični model poslovanja koji obezbeđuje socio – ekonomsko jačanje poljoprivrednih gazdinstava kooperanata socijalnog preduzeća.Na ovogodišnjem 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, brend ,,ZaDruga“ je za proizvod sušena šljiva dobio veliku zlatnu medalju, a za proizvod čips od jabuke – zlatnu medalju.

Zahvalni smo, pre svega, našim donatorima Austrian Development Agency i Arbeiter-Samariter-Bund Österreichs, zahvaljujući čijim sredstvima se realizuje projekat Ruralni razvoj nakon poplava u okviru kog smo ostvarili ovako veliki uspeh!