Home > Aktuelno > Deveto takmičenje volonterskih timova u okviru SAM.I mreže
Print Friendly, PDF & Email

Deveto takmičenje volonterskih timova u okviru SAM.I mreže

 

Ovogodišnje takmičenje volonterskih timova u pružanju prve pomoći ,,Samaritan Contest“ 2024. održava se od 18-21 jula u Žabljaku, u Crnoj Gori. Domaćini takmičenja ove godine biće Alfa Centar (Crna Gora), CDI (Severna Makedonija) i IDC (Srbija).

Takmičenje okuplja timove volontera iz različitih zemalja koji će se oprobati u teorijskim i praktičnim zadacima iz prve pomoći. Volonteri će biti podeljeni u dve kategorije prema godinama, gde prvu kategoriju čine timovi od 12 do 15 godina, a drugu od 16 do 21 godinu.

Takmičenje ima za cilj da doprinese sledećem:

– Davanje mogućnosti mladima u evropskim partnerskim organizacijama da iskoriste svoje znanje i veštine u pružanju prve pomoći u teoriji i praksi i oprobaju se u fer konkurenciji.

– Jačanje kritičkog mišljenja i podsticanje mladih da se bave aktuelnim društvenim pitanjima.

– Promovisanje kontakta i razmene iskustava između mladih i omladinskih grupa širom Evrope.

Pre-registracija za Samaritan Contest 2024 je otvorena za sve zainteresovane organizacije u okviru SAM.I mreže koje žele da prijave volonterske timove do 31. Marta.

Detalje o takmičenju možete pogledati ovde.

——————————

SAMARITAN INTERNATIONAL-a je evropska federacija neprofitnih i nevladinih organizacija koje su nezavisne od političkih, verskih i religijskih organizacija i koje rade u oblasti socijalnih usluga, civilne zaštite, prve pomoći i volonterskog rada. IDC aktivni je član ove mreže od 2014. godine.