Home > Aktuelno > Donacija ASB-a izbegličkom naselju u Požarevcu
Print Friendly, PDF & Email

 

Predstavnici nemačke organizacije ASB su, u okviru svoje posete IDC-u, posetili  u sredu i izbegličko naselje u Uzun Mirkovoj ulici u Požarevcu i donirali ček u iznosu od 1.750,00 evra.

U naselju od 2010. godine živi dvadeset i jedna porodica sa 70-oro dece u 20 stambenih jedinica, koje su izgrađene kao deo projekta EU i projekta podrške izbeglicama i interno raseljenima u Srbiji koji je sprovela nemačka nevladina humanitarna organizacija ASB u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i gradom Požarevcem.

 

U naselju se nalazi objekat namenjen deci predškolskog uzrasta, koji funkcioniše u sastavu predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, za čiji dalje opremanje, kupovinu nameštaja i obezbeđivanje sredstava za kontinuirani rad na kvalitetnoj edukaciji i pripremi dece za školu su namenjena sredstva dobijena od predstavnika ASB-a. Ispred ASB organizacije donaciju je uručio Ludvig Frulih, ističući da ova organizacija ulaže maksimalne napore da, koliko je to moguće u doba ekonomske krize, pomogne deci koja žive na rubu egzistencije, pritom radeći na umanjivanju diskriminacije Roma i njenih posledica.