Home > Aktuelno > Dragi gosti iz Nemačke u poseti IDC volonterskom timu
Print Friendly, PDF & Email

Predstavnici ASB Bavarska, gdin Hans-Ulrich Pfaffmann i gdin Timothy Wolf, koji u Srbiji borave povodom doniranja specijalizovanog transportnog vozila Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici, su u subotu, 04.jula 2016, bili gosti IDC-a.

Tom prilikom su posetili trening IDC volonterskog tima koji se od sredine maja sprema za Šesto međunarodno takmičenje samarićanskih organizacija u oblasti prve pomoći koje će se, od 18. do 21 avgusta ove godine, održati u Poljskoj i Slovačkoj.

Izvršni direktor IDC-a, Miodrag Nedeljković, iskoristio je priliku da gostima, kroz kraću prezentaciju, predstavi koncept IDC volonterskog programa koji se zasniva na formiranju i radu tri specijalizovana volonterska tima u oblastima prve pomoći, socijalne poljoprivrede i medija.

Gosti su izrazili zadovoljstvo činjenicom da se od ove godine i IDC priključuje tom takmičenju i pokazanim znanjem i entuzijazmom naših volontera kao i spremnost da na sve moguće načine pomognu novi, ambiciozan i inovativan, petogodišnji IDC volonterski program.