Home > Aktuelno > IDC I LOKALNE ZAJEDNICE: Zasad za zajednicu Lučani i Škola novinarstva za decu i mlade
Print Friendly, PDF & Email

U sredu, 17.aprila, IDC je ugostio Nebojšu Račića, predstavnika opštine Zolikon, koja je donator sredstava za dva projekta koja IDC realizuje, projekat Škola novinarstva za decu i mlade i projekat Zasad za zajednicu Lučani.

U Lučanima je potpisan partnerski ugovor o realizaciji projekta Zasad za zajednicu sa opštinom Lučani, čija realizacija će otpočeti u maju. U okviru ovog projekta biće obezbeđen nastavak podrške za domaćinstva koja su u okviru prošlogodišnjeg projekta dobili sredstva za podizanje zasada maline. Uspešni i održivi zasadi biće opremljeni protivgradnim mrežama. U okviru projekta biće podržan i određeni broj novih korisnika kroz sredsva za podizanje zasada maline, borovnice ili jagode i prateću opremu. Pored sredstava koje je za nastavak ove saradnje obezbedila opština Zolikon u visini od 15.000 CHF , i opština Lučani opredelila je iz svojih sredstava jednak iznos.

U Čačku je, u prostorijama gradske biblioteke Vladislav Petković Dis, održana prezentacija projekta Škola novinarstva za decu i mlade. Polaznici radionica i obuka, imali su priliku da primene svoje znanje kroz realizaciju intervjua sa predstavnikom opštine Zolikon i izvršnim direktorom IDC-a Miodragom Nedeljkovićem. Osim gradske biblioteke, projekat je podržao i Grad Čačak, sa čijim predstavnicima smo imali priliku da se susretnemo nakon događaja u biblioteci.

Nastavak podrške opštine Zolikon govori o uspehu i značaju rezultata prošlogodišnjeg projekta, a pred nama je zadatak da ukazano poverenje još jednom opravdamo.