Home > Aktuelno > IDC na simpozijumu: „Povezivanje tačaka: Mladi, socijalno uključivanje i digitalizacija“
Print Friendly, PDF & Email

IDC koordinator za omladinskog i volonterskog programa Ivana Kecović učestvovala je na simpozijumu „Povezivanje tačaka: Mladi, socijalno uključivanje i digitalizacija“, u organizaciji partnerstva Evropske Unije i Saveta Evrope za mlade, održanog u Talinu.

Više od 120 učesnika radilo je zajedno na utvrđivanju izazova i mogućnosti koje digitalizacija donosi na polju socijalnog uključivanja mladih, kako bi zatim elaborirali strategije i ključne poruke i tako pomogli omladinskim radnicima, predstavnicima mladih i istraživačima  da u svom radu stvore mogućnosti socijalno za uključivanje mladih na sve raspoložive načine, koristeći digitalne alate. Simpozijum je okupio 120 predstavnika mladih, istraživača, praktičara iz nevladinih organizacija za mlade i omladinskih radnika iz država potpisnica Evropske kulturne konvencije, kao i aktera iz digitalnog polja, koji se kroz svoj rad bore protiv nejednakosti.

Tematski fokus Simpozijuma je bio na koji način digitalizacija može uticati na socijalno uključivanje mladih, i to u oblastima kao što su:

  • Socijalne usluge, pristup uslugama i usluge po meri mladih;
  • Digitalni jaz i kako dopreti do mladih;
  • Otpornost i osnaživanje za socijalno uključivanje;
  • Diskriminacija u digitalnom prostoru, govor mržnje, sjaber nasilje i uznemiravanje.

Za više informacija pročitajte Nact Osvrta na Simpozijum ili posetite veb stranicu  simpozijuma.