Home > Aktuelno > Izložba „Vršnjački medijatori“ – projekat Reintegracija
Print Friendly, PDF & Email

Izložba „Vršnjački medijatori“ – projekat Reintegracija

U Centru za decu i mlade Duga u Novom Pazaru održana je izložba „Vršnjački medijatori“, kao deo Kreativnog leta u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Na izložbi su predstavljeni radovi dece i mladih koji su učestvovali na radionicama u Dobrosusedskom klubu Novi Pazar uz nastup hora A kapala iz Novog Pazara. Uz prisustvo zvanica i partnera na projektu izložba je imala za cilj prezentovanje radova, naučenih recitala i umetničkih postignuća dece iz pretežno povratničke populacije.

Nakon horskog nastupa i obraćanja od strane projektnog tima usledili su recitali pripremljeni od strane radioničara koji su prošli kroz radionice „Vršnjački medijatori“.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta “Re!ntegracija – podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiju”. Ovaj projekat ukupne vrednosti 1.226.000 evra finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i realizuje se do kraja 2021. godine. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazaropština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“.