Home > Javni pozivi i konkursi > JAVNI POZIV – PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA – NOVI PAZAR, PIROT I DIMITROVGRAD
Print Friendly, PDF & Email

JAVNI POZIV – PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA – NOVI PAZAR, PIROT I DIMITROVGRAD

U okviru projekta Reintegracija II otvoreni su javni pozivi za učešće u aktivnostima psiho-socijalne podrške i to u Novom Pazaru, Pirotu i Dimitrovgradu.

Ovaj stub aktivnosti ima za cilj da ponudi socijalnu podršku korisnicima i da poveća znanje o njihovim pravima kao i pristup dostupnim uslugama. Ova pomoć će se pružati u unapred osnovanim dobrosusedskim klubovima, objektima lokalnih partnera kao i u drugim javnim objektima (osnovne škole, domovi kulture itd.).

Inkluzivne radionice će prvenstveno sprovoditi tzv. inkluzivni timovi koji čine socijalni medijatori, pedagoški asistenti, psiholozi, nastavnici, vaspitači, profesionalci u radu sa decom/tinejdžerima itd.

Nastavni plan i program za radionice pripremaće stručnjaci iz sistema obrazovanja i socijalne zaštite koji će biti direktno odgovorni za realizaciju radionica. Nastavni plan i program će biti u potpunosti kompatibilan sa formalnim obrazovnim planom i programom kako bi se povratnicima omogućila lakša konverzija ka inkluziji u formalno obrazovanje.

Impresivni rezultat prethodnnog projekta je više od 900 radionica za više od 1.900 mališana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Informacije o javnim pozivima dostupne su na reintegracija.net


Nosilac projekta je ASB Serbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.