Home > Javni pozivi i konkursi > Konačna lista korisnika u okviru komponente SEOSKE KUĆE – Interno raseljena lica
Print Friendly, PDF & Email

Konačna lista korisnika u okviru komponente SEOSKE KUĆE – Interno raseljena lica

 

Stambeno pitanje još jedne porodice biće rešeno kupovinom seoskog domaćinstva sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom/male radove ili kupovinu osnovnog nameštaja/bele tehnike.

Ovim vestima privodimo kraju projekat LSG 4 LAP- Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo koji IDC realizuje sa Gradom Smederevom i opštinama Smederevska Palanka, Velika Plana i Kovin. Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, trajna stambena rešenja dobilo je 53 porodice. Komesarijat za izbeglice i migracije obezbedio je sredstva za dodatne 3 porodice. Početkom godine, 10 porodica interno raseljenih lica i 4 porodice povratnika po sporazumu o readmisiji dobilo je seoska domaćinstva i dodatnu pomoć u vidu građevinskog materijala ili paketa nameštaja/bele tehnike, a 42 porodice su u okviru istog projekta dobile pakete građevinskog materijala za adaptaciju svojih kuća.

 

Konačna lista za dodelu još jednog seoskog domaćinstva nalazi se na oglasnim tablama i web sajtovima Grada Smedreva i opština Smederevska PalankaVelika Plana i Kovin.

 

Projekat LSG 4 LAP – Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika” ukupne vrednosti 5,65 miliona evra.