Home > Aktuelno > Konačne liste korisnika u okviru komponente SEOSKE KUĆE – Interno raseljena lica i povratnici po Sporazumu o readmisiji
Print Friendly, PDF & Email

Godinu koja polako ostaje za nama ispraćamo lepim vestima! Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, i sredstvima koje je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije, 11 porodica interno raseljenih lica sa Kosova i 4 porodice povratnika na osnovu Sporazuma o readmisiji dočekaće novu 2020. u svojim kućama!

Objavljene su finalne liste korisnika pomoći u vidu sredstava namenjenih za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji kroz dodelu pomoći pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom/male radove ili kupovinu osnovnog nameštaja/bele tehnike, u okviru projekta LSG 4 LAP- Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo.

Liste se nalaze na oglasnim tablama i web sajtovima Grada Smedreva i opština Smederevska PalankaVelika Plana i Kovin. Do kraja godine sa korisnicima i prodavcima kuća biće potpisani ugovori.

Projekat realizuje IDC u saradnji sa Gradom Smederevom i opštinama Smederevska Palanka, Velika Plana i Kovin.

Projekat LSG 4 LAP – – Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika” ukupne vrednosti 5,65 miliona evra.