Home > Aktuelno > Konferencija u Čačku
Print Friendly, PDF & Email

10. juna u prostorijama Agronomskog fakulteta u Čačku organizovali smo konferenciju pod nazivom ‘Obnova poljoprivredne proizvodnje na područjima zahvaćenim katastrofalnim poplavama 2014. godine’ s ciljem predstavljanja javnosti naučne studije o proučavanju svojstava zemljišta nakon prošlogodišnjih poplava na području opštine Ljig, koja je urađena u okviru projekta ‘Obnova poljoprivredne proizvodnje u opštini Ljig’, finansiranog od strane Nachbar in Not.

Okupljenim studentima i profesorima fakulteta, predstavnicima UG ‘Moba’ iz Ljiga, poljoprivrednicima iz opštine Ljig, kao i predstavnicima IDC-a i partnerske organizacije Arbeiter-Samariter-Bund Österreichs obratili su se prof. dr Vladeta Stevović, dekan Agronomskog fakulteta u Čačku, Vlado Kovačević, savetnik ministarke poljoprivrede, Aleksandar Dačić, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast društvenih delatnosti, Miodrag Nedeljković, izvršni direktor IDC-a, i Angelika Maier, predstavnica austrijske humanitarne organizacije ASB Austrija.

U okviru konferencije održana je prezentacija studije pod nazivom ‘Elaborat o proučavanju zemljišta na području opštine Ljig u atarima sela Ivanovci, Brančić, Moravci, Cvetanovac, Latković, Liplje, Ba i Štavica, zahvaćeni katastrofalnim poplavama 2014. godine’, koju je izradila grupa profesora Agronomskog fakulteta u Čačku, na čelu sa prof. dr Vladetom Stevovićem, dekanom fakulteta.