Home > Aktuelno > Konferencija za štampu ‘IZAZOVI I DOBROBITI MIRNOG REŠAVANJA RADNIH SPOROVA’
Print Friendly, PDF & Email

U ponedeljak, 24. novembra u 12 časova u Maloj sali Medija centra (Terazije 3) održaće se konferencija za štampu  ‘Izazovi i dobrobiti mirnog rešavanja radnih sporova’, na kojoj će medijima biti predstavljene preporuke za izmenu i dopunu Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova. Održali smo već četiri okrugla stola u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, na kojima smo o našim preporukama diskutovali sa pravnicima, sudijama, miriteljima. Tom prilikom, predstavnici struke su bili u mogućnosti da dodatnim komentarima doprinesu dopuni predstavljenih preporuka.

Dokument praktične politike koji sadrži ove preporuke izrađen je u okviru projekta „Socijalni partneri zajedno za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova u svetlu izmena radnopravnog zakonodavsta“, finasiran od strane Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) – Kancelarija u Srbiji, a koji realizuje IDC u partnerstvu sa UGS „Nezavisnost“, Savez samostalnih sindikata Srbije i Unija poslodavaca Srbije .

Konferenciju organizuje IDC, zajedno sa UGS „Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije i Unijom poslodavaca Srbije, uz podršku  Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. Detaljnu agendu konferencije možete preuzeti ovde