Home > Aktuelno > Kruševac – dodeljeno 10 grantova za samozapošljavanje – Reintegracija II
Print Friendly, PDF & Email

Kruševac – dodeljeno 10 grantova za samozapošljavanje – Reintegracija II

 

U Kruševcu je dodeljena oprema za pokretanje sopstvenog posla za 10 korisnika projekta Reintegracija II. Korisnici su pored grantova dobili i mentorsku podršku i savetovanje za što uspešnije obavljanje delatnosti. Takođe, svi korisnici su u svojim aplikacijama iskazali i spremnost da registruju svoje biznise.

Podržani korisnici su aplicirali sledećim zanimanjima i dobili potrebnu opremu za : automehaničara, foto keramičara, proizvodnju metalne galanterije, izradu predmeta od drveta – 2 podržana korisnika, proizvodnju predmeta od drveta, vodoinstalatera, stomatologa, krojača, prodaja suvenira.

U okviru ekonomske komponente projekta, podržano i zapošljavanje ukupno 16 lica iz teže zapošljivih kategorija, koju su zaposleni na novootvorenim radnim mestima kod ukupno 5 poslodavaca uz podršku poslodavcima kroz grantove za unapređenje procesa ili proširivanje obima proizvodnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Putem Reintegracija II projekta dodeljeno je i 18 obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju (pretežno vozača ’’C’’ kategorije), kao i da je održano 122 inkluzivne radionice na kojima je učestvovalo više od 450 dece i mladih.

Različitim projektnim aktivnostima u Kruševcu podržaće se više od 400 korisnika, u cilju jačanja njihovog ekonomskog i društvenog položaja, i to kroz pakete ekonomske, psihosocijalne i institucionalne podrške.


Nosilac projekta je nemačka organizacija ASB (Arbeiter-Samariter-Bund), glavni implementacioni partner Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) iz Beograda, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.