Home > Aktuelno > Novogodišnja humanitarna akcija – Nicolauszug 2016
Print Friendly, PDF & Email

IDC po drugi put učestvovao u vožnji božićnim vozom Nicolauszug u Austriji!

Prošlog vikenda je u Austriji održana ovogodišnja manifestacija „Voz Svetog Nikole“ (Nicolauszug), u organizaciji Arbeiter-Samariter Bund Austrija. Nicolauszug je manifestacija namenjen deci pripadnicima ranjivih i marginalizovanih društvenih grupa. Većina korisnika koji dobiju priliku da se voze ovim božićnim vozom nikada ranije na takav način nije iskusila prazničnu atmosferu, a ovo doba godine ne vezuju za toplinu doma, praznična putovanja i poklone.

Već šestu godinu za redom članice međunarodne samarićanske mreže SAM.I. uspevaju da okupe veliki broj mališana i pruže im priliku da na jedan vikend izađu iz svoje sumorne svakodnevnice i osete prazničnu atmosferu na način na koji to svako dete zaslužuje. Ove godine, sa železničke stanice u Beču, božićni voz Nicolauszug krenuo je u pravcu mesta Zell am See. Pored Deda Mraza i poklona, raznih kreativnih radionica, božićne pijace, muzičkog programa, priredbi i druženja, učesnici su imali priliku da upoznaju Austriju, kako kroz prozor božićnog voza, tako i upoznajući kulturne i turističke sadržaje regije u kojoj se manifestacija održavala.

IDC tim, koji je po drugi put učestvovao u ovoj manifestaciji, vodio je dvadesetoro dece, većinom korisnika Doma za decu ometenu u razvoju Kolevka iz Subotice.

Više slika sa ovogodišnjeg Nicolauszug-a pogledajte na linku:

https://www.samariterbund.net/jugend/nikolauszug/fotogalerien/fotos-2016-zell-am-see/