Home > Aktuelno > NTC sistem učenja – seminar za voditelje psihosocijalnih radionica, projekat „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji““
Print Friendly, PDF & Email

 Fantastični NTC seminar organizovan je u okviru projekta „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ – podsticanje razvoja kreativnog i funkcionalnog razmišljanja kod dece i mladih

 

U subotu i nedelju, 15.05.2021. i 16.05.2021.godine, u Novom Pazaru održan je inspirativan seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja“ namenjen voditeljima psihosocijalnih radionica u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Više od 30 voditelja radionica iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina pohađalo je ovaj seminar radi unapređivanja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode uz primenu inovativnih i stimulativnih metoda učenja. Predavači dr Ranko Rajović i Uroš Petrović vodili su učesnike kroz teme funkcionalnog znanja i neurofiziologije razvoja mozga i učenja.

Nakon dva dana intezivnog treninga voditelji radionica su obučeni za primenu NTC metode za grupni i individualni rad što će im u mnogome pomoći da prenosu znanje deci i mladima.

U okviru projekta, u tri dobrosusedska kluba u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, trenutno se realizuje više desetina raznovrsnih radionica podrške obrazovanju dece, mladih i odraslih prvenstveno iz povratničke i socijalno ugrožene populacije, ali i ostalog stanovništva. Od marta 2020. godine više od 1.500 učesnika radionica imalo je priliku da unapredi svoja znanja, kreativnost i veštine.

 

 

 

 

 

Projekat ukupne vrednosti 1.226.000 evra finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i do kraja 2021. godine. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazaropština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“.