Home > Aktuelno > Okrugli sto – Inicijativa za izmenu Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova
Print Friendly, PDF & Email

22. oktobra će biti održan okrugli sto  Inicijativa za izmenu Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova u prostorijama Unije poslodavaca Srbije  u Beogradu, ulici Stevana Markovića 8, sa početkom u 11.00 časova.

Okrugli sto je deo projekta Socijalni partneri zajedno za izmene i dopune Zakana o mirnom rešavanju radnih sporova u svetlu izmene radnog zakanodavstva, koji IDC realizuje  uz finansijsku podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assisiance (SLA) – Kancelarija u Srbiji, u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima ,,Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Cilj ovog skupa jeste da partnerske organizacije predstave preporuke za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, kao i da se konstruktivnom diskusijom podstakne iznošenje dodatnih predloga za izmene i dopune Zakona, uključujući i smernice ka unapređenju oblasti mirnog rešavanja radnih sprova.

Izvršni direktor IDC-a, Miodrag Nedeljković, obratiće se uvodnim rečima učesnicima okruglog stola, a pravna savetnica IDC-a i koordinatorka projekta Milena Šošić će prezentovati projekat i učestvovati u diskusiji, iznošenju predloga, zaključaka i preporuka, zajedno sa ostalim učesnicima okruglog stola, među kojima su:

  • Predstavnici Solidar SUISSE
  • Predstavnici Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Unije poslodavaca Srbije
  • Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
  • Predstavnici Ministarstva pravde
  • Predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova
  • Eksperti u oblasti radnog prava
  • Predstavnici međunarodnih organizacija
  • Predstavnici nevladinih organizacija

Pozivamo stručnjake da učestvuju i daju svoj doprinos izmeni Zakona o rešavanju radnih sporova. Prijave na  info@poslodavci.rs ili na telefon 011/3160248 najkasnije do utorka 21. oktobra. Detaljnu agendu okruglog stola možete preuzeti ovde.