Home > Aktuelno > Okrugli sto u Novom Sadu
Print Friendly, PDF & Email

28-og oktobra je u Novom Sadu održan još jedan okrugli sto u okviru projekta „Socijalni partneri zajedno za izmene i dopune Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova u svetlu izmena radnopravnog zakonodavsta“, koji je finasiran od strane Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) – Kancelarija u Srbiji, a koji IDC implementira s ciljem  da doprinese unapređenju poštovanja i primene radnog zakonodavstva u Srbiji sa posebnom pažnjom na institut mirnog rešavanja radnih sporova.

Eksperti iz Ujedinjenih granskih sindikata ”Nezavisnost” (Slađana Kiković), Saveza samostalnih sindikata Srbije (Divna Vujasinović Dučić), Unije poslodavaca Srbije (Svetlana Budimčević) i Inicijativa za razvoj i saradnju (Milena Šošić) u saradnji sa tutorskim timom Beogradske otvorene škole (BOŠ), izradili su dokument praktične politike koji sadrži preporuke za izmenu i dopunu Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, čije preporuke su predstavljene i u Novom Sadu.Pored naših eksperata, okruglom stolu su prisustvovali i predstavnik inspekcije rada, zaštitnik građana, arbitri i miritelji, kao i sudija Osnovnog suda zadužen za radne sporove u Novom Sadu.

Preporuke su već predstavljene na okruglim stolovima stručnoj javnosti u Beogradu (22.10.2014. godine), Nišu (24.10.2014. godine) i Novom Sadu (28.10.2014. godine), a očekuje nas još jedan okrugli sto na tu temu u novembru u Kragujevcu (14.11.2014. godine), na kome će predstavnici struke biti u mogućnosti da dodatnim komentarima doprinesu dopuni predstavljenih preporuka.

Nacrt naših preporuka za izmenu i dopunu zakona o mirnom resavanju radnih sporova možete pronaći ovde