Home > Aktuelno > Počela isporuka mašina i alata za otpočinjanje sopstvenog posla za korisnike projekta Novi Pazar za nove poslove
Print Friendly, PDF & Email

Počela isporuka mašina i alata za otpočinjanje sopstvenog posla za korisnike projekta Novi Pazar za nove poslove.

U Novom Pazaru smo otpočeli isporuku mašina i alata za otpočinjanje sopstvenog posla za korisnike projekta Novi Pazar za nove poslove.

Ukupno 15 nezaposlenih lica iz teže zapošljivih kategorija, sa posebnim naglaskom na povratnike po sporazumu o readmisiji, Rome i mlade ispod 30 godina, dobiće podršku kroz obezbeđivanja subvencije za samozapošljavanje, ali i podršku u vidu edukacije i mentorstva.

Na javnom pozivu u okviru komponente samozapošljavanje prijavilo se 30 lica, koji su imali priliku da prodju obuku za pokretanje posla i razviju individualne biznis planove uz pomoć mentora. Na osnovu evaluacije razvijenih biznis ideja i bodovanjem prijava korisnika, izabrano je 15 lica koja će dobiti dalju podršku u vidu opreme i mentorstva.

Neka od zanimanja za koja će podržani korisnici dobiti podršku za pokretanje sopstvenog posla su foto i video produkcija, pakovanje šećera u kesice, ugradnja keramike i granita, proizvodnja pločastog nameštaja, poslastičar, proizvodnja digitalnih šablona, cvećara i dekorativni studio, proizvodnja organskih sokova i drugo.

*****

Projekat ,,NOVI PAZAR ZA NOVE POSLOVE” realizuje se u okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa- Inicijativa za inkluziju 3, koji finansira Nemačka razvojna saradnja, a implementira GIZ.