Home > Aktuelno > Počela isporuka paketa pomoći za porodice povratnika na Kosovo i Metohiju
Print Friendly, PDF & Email

Veliki dan za projekat „Povratak kao korak napred“ – u četvrtak 26. septembra 2019. realizovana je prva isporuka povratničkih paketa (nameštaj, bela tehnika, sredstva za higijenu) za šest porodica.

Ogroman trud uložen u ceo proces: identifikacija korisnika, prikupljanje i provera podataka, procene potreba, organizacija nabavki, pribavljanje potrebnih dokumenata za transport… urodio je plodom.

Zadovoljstvo na licima povratničkih porodica: Nikolić, Joksimović, Trajković, Simjonović – Žarković, Jovanović i Marković bili su potpuna satisfakcija za ceo projektni tim, ali i za sve one (IOM Kosovo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, KIRS, Ministarstvo za zajednice i povratak…) koji su nam pružili dragocenu pomoć u ovom složenom poduhvatu.

IDC, zajedno sa projektnim partnerima, intezivno nastavlja pripreme za pripremu i isporuku povratničkih paketa za još najmanje 44 porodice, kao i realizaciju drugih projektnih aktivnosti usmerenih ka pružanju svestrane podrške održivom povratku na KiM.

 

Ove aktivnosti realizuju se u okviru projekta „Povratak kao korak napred“, koji finansira Evropska unija, a sprovode ga udruženje „Inicijativa za razvoj i saradnju“, udruženje „Proaktiv“ i Opština Vrnjačka Banja.

Detaljnije informacije o ovim i drugim vrstama pomoći održivom povratku na Kosovo i Metohiju zainteresovani mogu dobiti posredstvom besplatne projektne telefonske linije: 0800/100-550