Home > Aktuelno > Pokretna – interaktivna izložba You will never walk alone!
Print Friendly, PDF & Email

Pokretna – interaktivna izložba You will never walk alone!

U okviru projekta You will never walk alone realizovana je istoimena interaktivna – pokretna izložba u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice.

Preko 40 volontera IDC-a i Kancelarije za mlade nosilo je portrete migranata sa ciljem da skrene pažnju javnosti na činjenicu da se iza statistika i medijskih članaka o migrantskoj krizi nalaze ljudska lica i priče. Izložba je imala i informativno edukativni karakter, ispod svakog poretreta građani Subotice mogli su da pročitaju zanimljivosti i informacije o zemljama iz kojih migranti dolaze, ali i o specifičnim fenomenima koji su postali deo naše društvene stvarnosti sa izbijanjem migrantske krize.

You will never walk alone izložba i dokumentarni film realizuju se u okviru projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica u Srbiji kroz prevazilaženje posledica migrantske krize”. Projekat sprovodi Program za Razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbegice i migracije Republike Srbije zahvaljujući sredstvima Vlade Japana.

Podršku izložbi je pružio i Američki kutak Subotica.