Home > Aktuelno > Potpisan partnerski ugovor na projektu „Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva“
Print Friendly, PDF & Email

Saopštenje za medije povodom potpisivanja partnerskog ugovora o implementaciji projekta  „Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva“

 U četvrtak, 19. decembra 2019. godine, potpisan je partnerski ugovor o implementaciji projekta ,,Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva”. Ugovor su potpisali projektni partneri  – Grad Novi Pazar, IDC, Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA), Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Novog Pazara (PSSS) i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“.

Planirano je da zahvaljujući projektu najmanje 100 malih poljoprivrednih gazdinstava i najmanje 20 žena iz ruralnih područja sa teritorije Grada Novog Pazara budu ekonomski osnaženi putem sticanja znanja i veština za proizvodnju malina i drugog voća i povrća, prikupljanju šumskih plodova i samoniklog lekovitog i začinskog bilja, skladištenju, preradi i plasmanu finalnih proizvoda kroz korišćenje usluga novoformiranog socijalnog preduzeća.

Projekat „Socijalno preduzetništvo u poljoprivredi kao model smanjenja siromaštva“ finansiran je od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) sredstvima Austrijske razvojne saradnje, a implementira ga ASB Austrija u partnerstvu sa IDC-om, Gradom Novim Pazarom, Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka, Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Novog Pazara i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet-Sandžak“.