Home > Javni pozivi i konkursi > Poziv za učesnike: Trening „Socijalna preduzeća od ideje do realizacije“
Print Friendly, PDF & Email

Poziv za učesnike: Trening „Socijalna preduzeća od ideje do realizacije“

Ukoliko ste preduzetnik početnik, a vaš biznis je društveno dogovoran, ili ste zainteresovani da pokrenete socijalno preduzeće, ovo je trening za vas!

Trening traje 5 dana, a tokom prvih tri dana upoznaćemo se sa osnovama socijalnog preduzetništva i kontekstom poslovanja socijalnih preduzeća u Srbiji, poslovnim modelima, izgradnjom imidža socijalnog preduzeća, izvorima finansiranja, izazovima i rizicima poslovanja. Radićemo kroz studije slučaja i pokazne vežbe, predavanja i radionice. Poslednja dva dana treninga bavićemo se merenjem društvenog uticaja (Social Impact Measurement Model – SIMM). Imaćete priliku da savladate tehnike i znanja koja se kriju iza termina SIMM ciklus, Osnovna SIMM logika – stvaranje vrednosti, Osnovni SIMM principi, SIMM trendovi i drugo.

Trening se održava u prostorijama IDC-a, na Zvezdari, u periodu od 10. do 14. aprila.

Učesnici treninga su mladi, do 35 godina, koji rade u socijalnim preduzećima, imaju svoje preduzeće sa društveno odgovornom misijom, žele u budućnosti da osnuju svoje preduzeće ili se na neki drugi način bave socijalnim preduzetništvom.

Prijave su otvorene do 7. aprila putem linka: https://forms.gle/j858WC3aB9MTjWMW7 

Za više informacija pišite na email: ivana.k@idcserbia.org

Trening se održava u okviru projekta Wises4Youth koji realizuje ENSIE mreža, a koji je finansiran u okviru Erasmus plus programa.