Home > Aktuelno > Premijera dokumentarca You will never walk alone
Print Friendly, PDF & Email

Premijera dokumentarca You will never walk alone

IDC je tokom prethodnih 6 meseci uspešno realizovao projekat You will never walk alone. Aktivnosti na projektu su uključile fotografisanje 40 portreta migranata u kampovima i na putu kroz Srbiju, realizaciju pokretne interaktivne izložbe u Subotici i snimanje i projekciju dokumentarnog filma. U realizaciji ovih aktivnosti učestvovalo je preko 60 volontera, mladih iz Subotice, Beograda i drugih gradova. Cilj projekta bio je da senzitiviše lokalno stanovništvo na temu izbegličke krize i podstakne aktivizam mladih u lokalnoj zajednici.
Dokumentarni film You will never walk alone prikazuje fragmente ljudskih sudbina migranata koje se nalaze na putu kroz Srbiju i grupe volontera koja želi da iza statistika i novinskih članaka o migrantskoj krizi vidi ljudska lica i životne priče. Film je premijerno prikazan u Američkom kutku u Subotici, a na finalnom događaju u Mikser Hausu u Beogradu publika je imala prilike da pogleda dokumentarni film i izložbu fotografija nastalih u okviru projekta.

Film se može pogledati na našem YouTube kanalu klikom na ovaj link.

Izložba i film izrađeni su u okviru projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica u Srbiji kroz prevazilaženje posledica migrantske krize”. Projekat sprovodi Program za Razvoj Ujedinjenih Nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbegice i migracije Republike Srbije zahvaljujući sredstvima Vlade Japana.
Partner na projektu: Kancelarija za Mlade Grada SuboticeSponzor projekcije filma bio je brend suvog voća ZaDruga