Home > Aktuelno > Priznanje za najuspešniji međunarodni volonterski kamp!
Print Friendly, PDF & Email

Priznanje za najuspešniji međunarodni volonterski kamp!

Povodom Međunarodnog dana volontera Mladi istraživači Srbije organizovali su konferenciju „Mladi su zakon 2017 – rezultati i perspektiva“. U okviru ove konferencije oni su proglasili najuspešnije volonterske projekte i međunarodne volonterske kampove realizovane u okviru programa Mladi su zakon, ove godine, u Srbiji.

Za jedan od 5 najuspešnijih međunarodnih volonterskih kampova proglašen je i kamp Volonteri za inkluziju koji je organizovao IDC. Kamp Volonteri za inkluziju realizovan je u Somboru u avgustu ove godine, u okupio je 15 učesnika iz 8 zemalja širom sveta (Španija, Portugal, Nemačka, Italija, Kanada, Australija, Japan i Srbija), kao i veliki broj volontera iz lokalne zajednice.

Volonteri su proveli dve sedmice uredjujući unutrašnjost i baštu sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja, a realizovali su i niz akcija za decu i mlade smeštene u prihvatnom centru za migrante.

Naša kamp liderka Mila jedna je od aktera web dokumentarca Dnevnik kamp lidera koji možete pogledati na ovom linku: http://youthleaders.online/mila.php#1

 

 

 

 

 

Volonteri, Međunarodni volonterski kamp