Home > Aktuelno > Radna poseta Avliji održivog razvoja u Bogatiću
Print Friendly, PDF & Email

Radna poseta Avliji održivog razvoja u Bogatiću

Članovi projektnog tima na projektu “Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku” imali su priliku da ovu radnu nedelju započnu posetom i radnim sastankom u Avliji održivog razvoja u Bogatiću, gde su radili na operativnom planiranju projektnih aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Čačka, Gradske stambene agencije, Centra za socijalni rad, Ustanove za pružanje socijalnih usluga Zračak i IDC-a, koji će tokom narednih 15 meseci raditi na implementaciji ovog projekta.

Sastanak je organizovan u Avliji održivog razvoja, koju vodi organizacija Caritas Šabac, čiji predstavnici su nas ugostili i projektne partnere upoznali sa svojim radom i ovim jedinstvenim konceptom koji spaja socijalno preduzetništvo, socijalne usluge i etno turizam. Lokacija sastanka odabrana je sa ciljem da sastanak protekne u jedinstvenoj atmosferi učenja, inovacija i razmene praksi i ideja.

Projekat se realizuje u okviru programa Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, koji implementira UNOPS.