Home > Aktuelno > Reintegracija kreativno leto je počelo!
Print Friendly, PDF & Email

KREATIVNO REINTEGRACIJA LETO

U Novom Pazaru tokom leta traje manifestacija „Kreativno Reintegracija leto“ organizovana u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Tokom ove manifestacije deca i mladi iz Novog Pazara imaće priliku da prisustvuju radionicama i izložbama dečijeg stvaralaštva ali i da nauče nešto novo.

U ponedeljak 09.08.2021. godine u gradskom parku sa početkom od 18 časova održava se javno čitanje „Zaboravljena knjiga“ sa spisateljicama Suadom Hodžić i Aidom Nuhambašić uz mini radionicu, a već sledećeg dana u istom terminu Dobrosusedki klub Novi Pazar ugostiće violiniskinju Enu Čavić i slikarku Aidu Ćamović na izložbi kojoj mogu prisustvovati svi zainteresovani. 29.08.2021. godine nas očekuje još jedna izložba „Vršnjački moderatori“ u Centru za decu i mlade „Duga“, kompleks Jezero bb, takođe od 18 časova.

Svi događaji su besplatni i pozivamo vas da ih posetite!

„Kreativno leto“ predstavlja deo aktivnosti namenjenih deci i mladima u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ finansiranog od strane Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke

Projekat je finansiran sredstvima Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) – nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje naredne dve godine.

Nosilac projekta je Arbeiter-Samariter-Bund (ASB Serbia), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazaropština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak.