Home > Aktuelno > Sajam socijalnog preduzetništva u Novom Pazaru
Print Friendly, PDF & Email

Kao deo projekta Novi Pazar – Novi poslovi, IDC je u saradnji sa Gradom Novim Pazarom i Regionalnom Razvojnom Agencijom Sandžaka – SEDA organizovao Sajam socijalnog preduzetništva. Projekat Novi Pazar Novi poslovi i sajam socijalnog preduzetništva podržani su od strane Nemačke kancelarije za medjunarodnu saradnju i GIZ.

 

 

 

 

 

 

Građanima Novog Pazara svoj rad i proizvode predstavilo je 20 socijalnih preduzeća. Koristeći različite forme predstavljen je i sam koncept socijalnog preduzetništva. Kroz panel diskusije i interaktivnu predstavu Reflektor teatra, koji je i sam primer socijalnog preduzetništva, učesnici su imali prilike da se upoznaju sa zakonskim okvirom, razvojnim mogućnostima i oblastima u kojima se može razvijati socijalno preduzetništvo.

Prema rečima našeg projektnog koordinatora Igora Kojčića, jedan od ciljeva sajma bilo je da se u Novom Pazaru posadi seme entuzijazma da je moguće baviti se nekim poslom na način da uz to rešavate i neki širi društveni problem. Kroz projekat Novi Pazar – Novi poslovi u Novom Pazaru biće osnovana dva socijalna preduzeća, na osnovu već dostavljenih biznis planova, koja će na startu dobiti finansijsku i mentorsku podršku. Sajam je privukao pažnju lokalne zajednice jer je bio deo aktivnosti kojima je grad Novi Pazar obeležio svoju 557. godišnjicu, ali i zbog inovativnog karaktera i raznovrsnosti sadržaja.