Home > Aktuelno > SOLIDAR TRENING AKADEMIJA I SOCIJALNI FORUM 2018
Print Friendly, PDF & Email

SOLIDAR TRENING AKADEMIJA I SOCIJALNI FORUM 2018

Zagreb, 3-5. oktobar, 2018.

Predstavnice IDC-a i ove godine učestvuju na trening akademiji i Socijalnom forumu, godišnjim događajima, koje organizuje međunarodna mreža Solidar iz Brisela.

Dok su se u okviru Socijalnog foruma, predstavnici organizacija baviti tekućim i predstojećim aktivnostima mreže, a učesnicima su predstavljene aktivnosti Solidara, kao i najnovija metodologija praćenja socijalnih prava širom država članica mreže. Učesnici su zajedno radili na uspostavljanju alata za zajedničku brobu protiv populizma i rasizma u javnom diskursu, kako na nivou Evropske unije, tako i u svojim nacionalnim državama.

Tema Trening akademije bila je Nove mogućnosti i izazovi prostora delovanja evropskog građanskog društva.

Ovogodišnji događaj organizovan je u saradnji sa Centrom za mirovne studije iz Zagreba, a kroz niz radionica učesnici su imali prilike da uvećaju svoje znanje i veštine u cilju efikasnijeg zagovaranja.

Kroz interaktivne diskusije i predavanja, naše predstavnice su imale priliku da se upoznaju sa dobrim praksama organizacija civilnog društva iz 10 evropskih država. Najvredniji je bio uvid u sistem funkcionisanja i umreženost hrvatskog civilnog društva koje je odigralo ključnu ulogu tokom pregovora za članstvo u Evropskoj uniji i umrežavanje sa nevladinim organizacijama čije polje delovanja se poklapa sa IDC-ovim. Nadamo se uspešnoj saradnji u budućnosti!