Home > Aktuelno > Stambena rešenja za još 5 porodica 
Print Friendly, PDF & Email

Stambena rešenja za još 5 porodica

Juče su, u Čačku, potpisani ugovori o kupoprodaji još 5 kuća u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“. Svih 5 korisnica su žene, a krov nad glavom dobila je 21 osoba, od čega 12 dece.

U prethodnom periodu u okviru istog projekta izgrađena je zgrada u naselju Obrež u koju je nedavno useljeno 12 porodica, a od početka projekta kupljeno je ukupno 14, a renovirano 12 stambenih objekata čiji vlasnici u porodici imaju članove koji su osobe sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, Romi, osobe odrasle u ustanovama socijalne zaštite ili hraniteljskim porodicama, ili lokalno socijalno ugroženo stanovništvo.

Samo kroz ovaj projekat, za sada je rešeno stambeno pitanje ukupno 38 porodica, koje imaju 112 članova, od čega su 45 deca.

Do kraja projekta očekuje nas renoviranje još 6 stambenih objekata. Osim stambene podrške, svi uključeni u program dobijaju i podršku u vidu nameštaja, bele tehnike, obuke za zanimanja, grantove za pokretanje posla, psiho-socijalnu podršku, preventivne medicinske preglede, pravnu pomoć i druge vrste podrške socijalnoj inkluziji.

_________________________
Projekat sprovodi Grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad Čačak, Ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak i udruženjem gradjana IDC.
Projekat finansira Evropska unija putem programa Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, koji sprovodi UNOPS.