Home > Aktuelno > IRIS Network Regionalna Socijalna Akademija – Pristup zasnovan na ljudskim pravima u pružanju socijalnih usluga
Print Friendly, PDF & Email

Regionalna Socijalna Akademija koja je organizovana u Beogradu, od 11-15.12.2023. bila je mesto okupljanja organizacija koje pružaju socijalne usluge iz šest zemalja Zapadnog Balkana koje su diskutovale o pristupu na osnovu ljudskih prava (HRBA) u pružanju usluga u zajednici.

Osim diskusije o ljudskim pravima u regionu, učesnici su istraživali veze između HRBA i pružanja socijalnih usluga, upoznali se sa instrumentima i mehanizmima za zaštitu prava korisnika. 4-dnevni trening po meri sastojao se od različitih metodologija učenja uključujući predavanja, radionice i studijske posete.

Organizovana je studijska poseta Udruženju ,,Na pola puta“ u Pančevu, gde su učesnici proveli pola dana učeći o uslugama samostalnog života u zajednici, radnoj integraciji i učestvovali u svakodnevnim aktivnostima sa korisnicima.

Regionalna Socijalna Akademija je deo projekta IRIS Progress, koji se organizuje svake godine i koji finansira Evropska unija.