Home > Aktuelno > Trening: Interkulturna edukacija, građanski aktivizam i miroljubiva koegzistencija
Print Friendly, PDF & Email

IDC je ove nedelje po drugi put uzeo učešća u godišnjoj trening akademiji koju tradicionalno organizuje evropska mreža organizacija civilnog društva SOLIDAR. Tema ovogodišnje akademije bila je Interkulturna edukacija, građanski aktivizam i miroljubiva koegzistencija. Akademija je održana u Ipsviču, Velika Britanija, u saradnji sa britanskom članicom mreže Volunteering matters.

Akademija je i ove godine uspela da okupi veliki broj omladinskih radnika, volonterskih koordinatora i drugih predstavnika organizacija članica mreže koji se u okviru svojih organizacija bave podsticanjem aktivizma mladih, razvijanjem programa podrške i uključivanja mladih. Preko 20 učesnika razmenilo je iskustva sa svojim kolegama iz 14 zemalja Evrope o trenutnim društvenim problemima zajedničkim za čitav kontinent,  i upoznalo ostale učesnike sa društvenim problemima i prilikama u svojoj zemlji.

Učesnike je prvog dana dočekala i poželela im dobrodošlicu i gradonačelnica Ipswicha, g-đa. Sara Barber. Drugog dana je gost akademije bila članica Evropskog Parlamenta, g-đa. Džuli Vard, sa kojom su učesnici imali prilike da diskutuju o Brexitu i njegovim posledicama po budućnost Evrope.