Home > Aktuelno > Trening za predstavnike organizacija civilnog društva – Regovanje na humanitarnu krizu
Print Friendly, PDF & Email

Trening za predstavnike organizacija civilnog društva – Regovanje na humanitarnu krizu

Dana 14. i 15. decembra 2022. godine putem zoom platforme organizovan je dvodnevni onlajn trening Regovanje na humanitarnu krizu.

Trening je bio namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva u cilju podizanja njihove svesti o osnovnim humanitarnim principima, kao i adekvatnom odgovoru na različite oblike humanitarnih kriza.

Ukupno 20 predstavnika organizacija civilnog društva iz Srbije (iz gradova Beograd, Vranje, Pirot, Valjevo, Beočin, Novi Sad) i Bosne i Hercegovine (Bihać) ponovili su i unapredili svoja znanja o osnovnim humanitarnih principima, rodno zasnovanom nasilju u kontekstu migracija i zaštiti dece.

Takođe, predstavnici organizacija civilnog društva koje su članice  IRIS mreže i koji su prisustvovali treningu su dodatno osnažili svoje znanje koje direktno mogu primeniti u svom radnom okruženju i preneti svojim kolegama. Osim toga u diskusiji je istaknuta potreba češćeg organizovanja sličnih događaja i razmene znanja i prakse između organizacija civilnog društva u regionu Zapadnog Balkana. Prisutni su istakli važnost kombinovanja teorijskog znanja sa implementacijom u praksi.

Trening je održan u okviru projekta Priprema mehanizama za odgovor na povećan priliv izbeglica iz Ukrajine, koji sprovodi Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Farma Mundi, Španija.