Home > Aktuelno > Uspešno realizovana serija osnovnih biznis obuka za povratnike na Kosovo i Metohiju
Print Friendly, PDF & Email

U proteklih mesec dana je, u okviru projekta „Povratak kao korak napred“, održana serija dvodnevnih osnovnih biznis obuka za potencijalne povratnike.

Više od 100 interno raseljenih lica, odabranih na Javnom pozivu za izbor korisnika sredstava namenjenih za obuke povratnika je, u pet gradova (Aleksinac, Niš, Vrnjačka Banja, Kragujevac, Beograd i zbog velikog interesa korisnika ponovo u Nišu) usvajalo osnovna znanja o tome kao da obezbede održivu ekonomsku osnovu za svoj povratak.

U okviru druge partije ovog javnog poziva biće organizovani višemesečni kursevi za sticanje znanja i veština za dokvalifikaciju/prekvalifikaciju za 40 korisnika i napredne poslovne obuke za otpočinjanje sopstvenog posla za 50 korisnika.

Ove aktivnosti realizuju se u okviru projekta „Povratak kao korak napred“, koji finansira Evropska unija, a sprovode ga udruženje „Inicijativa za razvoj i saradnju“, udruženje „Proaktiv“ i Opština Vrnjačka Banja.

Detaljnije informacije o ovim i drugim vrstama pomoći održivom povratku na Kosovo i Metohiju zainteresovani mogu dobiti posredstvom besplatne projektne telefonske linije: 0800/100-550