Home > Aktuelno > Vredna donacija za Gerontološki centar u Somboru
Print Friendly, PDF & Email

Predstavnici IDC-a su zajedno sa članom Vlade ciriške opštine Zollikon, Bernhartom Ecklinom i Nebojšom Račićem, direktorom gerontološkog centra iz opštine Blumenrain u Cirihu, posetili Sombor i uručili veoma vrednu donaciju Gerontološkom centru i somborskoj bolnici. Vrednost poklona je oko 250.000 švajcarskih franaka i sastoji se od 67 motornih kreveta, isto toliko specijalnih dušeka, 26 specijalnih ormarića sa poslužavnikom, tri mašine za sterilizaciju medicinske opreme, sušača za peškire i jedne hidraulične kade.

Ispred Gerontološkog centra u Somboru, donaciju su primili direktor Zoran Drača i Lazar Račić, član skupštine Grada Sombora i direktor bolnice, a ugovor o donaciji su potpisali g. Drča i g. Pijer Frančesko Zanela. Gerontološki centar će zahvaljujući ovoj donaciji zameniti nameštaj star preko 30 godina, koji je u jako lošem stanju i dobiti gotovo nove (2 godine stare) uredjaje za sterilizaciju i drugu opremu, čiji je kompletan transport i uvoz u Srbiju finansirala takođe opština Zollikon.

Gerontološki centar, kao i mnoge druge institucije socijalne i zdravstvene zaštite suočava se sa problemom zastarele opreme i nedostatkom sredstava za poboljšanje uslova smeštaja korisnika. Svesni značaja ove donacije, a u duhu činjenice da je 2017.godina proglašena godinom međugeneracijske saradnje, Gerontološki centar će 20 kreveta pokloniti porodilištu u Somboru.