Home > Aktuelno > WISEs4Youth završna konferencija – „Politike podrške socijalnom preduzetništvu mladih na Zapadnom Balkanu i šire“
Print Friendly, PDF & Email

WISEs4Youth završna konferencija – „Politike podrške socijalnom preduzetništvu mladih na Zapadnom Balkanu i šire“

 

IDC tim je prisustvovao završnoj konferenciji projekta WISEs4youth koja je održana u Briselu, 19. marta.

Ova završna konferencija se prvo fokusirala na predstavljanje politika podrške EU socijalnom preduzetništvu koje pokreću mladi na Zapadnom Balkanu. Takođe, predstavljene su postojeće nacionalne i lokalne inicijative i mere podrške omladinskom preduzetništvu i razvoju socijalne ekonomije uopšte.

Drugo, rezultati i alati projekta su predstavljeni zajedno sa preporukama politika za podsticanje razvoja i vidljivosti modela društvenog poslovanja. Na kraju, učesnici su imali priliku da slušaju iskustva mladih i glavne zaključke iz njihovog učešća na kursevima i studijskim posetama u uspešnim socijalnim preduzećima (WISE).

 

IDC je kao član ENSIE mreže učestvovao u projektu i predstavljanju rezultata istog. Naša koleginica Milena je govorila o mobilnosti mladih, tačnije o iskustvima iz studijskih poseta socijalnim preduzećima na Zapadnom Balkanu.

WISEs4Youth je dvogodišnji Erasmus + projekat (2022-2024) koji uključuje pet partnera sa Zapadnog Balkana (Albanija – Partneri Albanija, Hrvatska – Act Group, Severna Makedonija – CDI Makedonija, Srbija – IDC Srbija, Slovenija – SENT). Cilj projekta je bio kreiranje aktivnosti obuke i mobilnosti za razvoj veština socijalnog preduzetništva koje su usmerene na potencijalne mlade socijalne preduzetnike na Zapadnom Balkanu.