Home > Aktuelno > Zasad za zajednicu Lučani zvanično počeo!
Print Friendly, PDF & Email

Potpisan ugovor i najavljen poziv za korisnike u okviru projekta Zasad za zajednicu

Lučani, 18.januar, 2018.

 

U četvrtak, 18.januara, potpisan je ugovor o zajedničkoj implementaciji projekta Zasad za zajednicu između IDC-a i Opštine Lučani. Ugovor su potpisali Miodrag Nedeljković, direktor IDC-a i Vesna Stambolić, predsednica Opštine.

 

 

 

 

 

 

Projekat je finansiran od strane Opštine Zolikon iz Ciriha, koja je iz svojih sredstava izdvojila 25.000 CHF i Opštine Lučani, koja će iz svojih sredstava izdvojiti 15.000 CHF u protivdinarskoj vrednosti. Projekat ima za cilj socio-ekonomsko jačanje  oko 15 domaćinstava (ukupno 3ha površine) sa teritorije Lučani putem podizanja kompletnih zasada maline površine do 20 ari. Izabrani korisnici dobiće pomoć najpre kroz teorijsku i praktičnu obuku na temu uzgajanja maline. Oni će zatim dobiti sadni i drugi materijal potreban za podizanje zasada, kao i sisteme za navodnjavanje i protivgradnu mrežu. Tokom podizanja zasada izabrani korisnici imaće savetodavnu podršku projektnog tima i stručnjaka sa čačanskog Instituta za voćarstvo.

Prilikom potpisivanja ugovora predstavnici IDC-a i Opštine Lučani pozvali su stanovnike Lučana da konkurišu za sredstva. Prijavni formulari i pomoć u apliciranju dostupni su im svakog radnog dana u odeljenju za poljoprivredu Opštine Lučani. Poziv će biti otvoren od ponedeljka 22.januara do ponedeljka, 05.februara, 2018. godine u 15h. Javni poziv, putem kog će zainteresovani moći da se informišu o pravilima konkursa i dokumentaciji potrebnoj za apliciranje, biće objavljen na sajtu i oglasnoj tabli Opštine.