Home > Aktuelno > Završene prve dve manifestacije u okviru „Kreativnog Reintegracija leta“
Print Friendly, PDF & Email
Uspešno su završene prve dve manifestacije u okviru Kreativnog Reintegracija leta! Divna izložba slikarke Aide Camović uz zvuke violine Ene Čavić i javno čitanje spisateljica Suade Hodžić i Aide Nuhambašić.
Kreativno leto osmišljeno je kao jedna od aktivnosti u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ i trajaće tokom avgusta i septembra 2021. godine u Novom Pazaru.
Do sada je radionice organizovane u Dobrosusedskim klubovima Novi Pazar, Sjenica i Tutin pohađalo više od 1.740 dece i mladih te dobilo izrazitu podršku u savlađivanju školskog gradiva, ali i razvoju kreativnih veština, učenju jezika i drugog. Iako su projekte aktivnosti prvenstveno usmerene na povratničku populaciju, ovaj projekat ima uticaj na širu zajednicu u ove tri korisničke opštine uključivanjem i domicilnog stanovništva u aktivnosti.
___
Projekat „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ finansiran je od strane Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) – Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke.