Home > Aktuelno > Završna konferencija na projektu „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“
Print Friendly, PDF & Email

Završna konferencija na projektu „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“

 

U svečanoj Sali Kulturnog centra Novi Pazar održana je završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta koji je implementiran na teritoriji grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin uz izložbu radova dece.

Reintegraccija-Re!ntegracija-Reintegrate

Dodela zahvalnica partnerima na projektu Re!ntegracija

Tokom konferencije prisutni su imali prilike da čuju utiske mališana koji su pohađali radionice, kao i korisnika koji su podržani ovim projektom kroz podelu opreme za samozapošljavanje.

Impresivni rezultati su više od 900 radionica za preko 1.900 mališana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, 98 grantova za samozapošljavanje koji su podeljeni u ova tri grada, uz 270 biznis obuka i 50 VET-ova.

Reintegracija-Reintegrate-Re!ntegracija

Projektni tim i partneri

Projekat je bio usmeren kako na jačanje povratničke populacije tako i na podršku lokalnih samouprava te je time grad Novi Pazar podržan u donošenju Lokalnog akcionog plana o socijalnoj zaštiti, opština Sjenica je podržana u razvoju usluge „Savetovalište za decu i roditelje“, a zajedno sa opštinom Tutin projektni tim je radio na Strategiji socijalne zaštite i Akcionom planu razvoja socijalnih usluga.

Odlična saradnja svih partnera na ovom projektu doprinela je poboljšanju uslova života za korisnike iz povratničke populacije, ali i domicilno stanovništvo.

Reintegracija

Deca i mladi, učesnici radionica predstavljaju svoje utiske na završnoj konferenciji

Reintegrate

Čuli smo i utiske korisnika – dobitnika grantova

 

 

 

 

 

 

 

Projekat je realizovao ASB Serbija i IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak , uz podršku Grada Novog Pazara, opštine Tutin i opštine Sjenica, a finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u okviru programa Engagement Global.

Prisutni su imali priliku i da pogledaju projektni video koji sumira rezultate i utiske svih partnera – link

Reintegracija-Gordan Velev

Direktor ASB Srbija, Gordan Velev

Reintegracija

Završna konferencija na projektu Re!ntegracija