Home > Aktuelno > Završne aktivnosti NetWorks projekta: sastanak i poseta Portu
Print Friendly, PDF & Email

Završne aktivnosti – NetWorks projekat: sastanak i poseta Portu

Predstavnici IDC-a su posetili Portugal, gde smo imali jednu od završnih aktivnosti Erasmus projekta NetWorks. Projektni partneri su se još jednom okupili na projektnom sastanku i studijskoj poseti koju je organizovao naš partner iz Porta, organizacija A3S.

Partneri su imali priliku da se informišu o portugalskom programu Socijalnij inovacija i saznaju o velikom radu, posvećenosti i razumevanju potreba ugroženih grupa od strane opštine Gaia, Porto, Portugal.

 

 

 

 

 

 

Opština Gaia je najaktivnija opština u okviru Portugalskog programa društvenih inovacija koji pokriva projekte u različitim oblastima, kao što su obrazovanje, podrška migrantskoj populaciji, usluge u zajednici, digitalna pismenost i inkluzija. Takođe, sastanku je prisustvovala i grupa profesionalaca koji se bave socijalnom zaštitom u opštini Gaja. Ovo je bila prilika da se profesionalcima predstavi rad projektnih partnera.

Partneri i profesionalci su imali priliku da se upoznaju sa socijalnim preduzećem Escola Oficina u kojem su udruženi edukacija i obuka ugroženih grupa za oko 70 osoba, reciklaža i ponovna upotreba. Materijal za reciklažu doniraju kompanije, pretvaraju ga u torbe, pernice, sveske itd. i prodaju kompanijama putem direktne prodaje ili internet prodavnice.

___________

Projekat sprovodi mreža ENSIE, a sufinansira ga Erasmus plus program.