Home > Aktuelno > Epidemiološka radionica „Očuvanje zdravlja u uslovima migrantske krize“
Print Friendly, PDF & Email

Epidemiološka radionica „Očuvanje zdravlja u uslovima migrantske krize“

U petak 14. oktobra 2016. godine, u Šidu, IDC  je u saradnji sa Domom zdravlja Šid i Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, a uz podršku nemačke humanitarne organizacije ArbeiterSamariter-Bund (ASB)  organizovao radionicu „Očuvanje zdravlja u uslovima migrantske krize“.

Radionica je pristustvovalo preko 40 učesnika članova medicinskog i nemedicinskog osoblja organizacija/insitucija uključenih u pružanje pomoći migrantima u Republici Srbiji, a ciljevi radionice bili su:  Podizanje nivoa znanja učesnika o epidemiološkim i drugim zdravstvenim rizicima migrantske krize i razmena iskustava učesnika o modelima prevencije i povećanje stepena koordinacije aktera  u cilju očuvanja zdravlja migranata i domaćeg stanovništva u uslovima migrantske krize.

Radionicu su realizovale doktorke Jasmina Jandrić Kočić i Marija Lazarević iz centra za kontrolu i prevenciju bolesti  Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, a učesnicima su se obratili i izvršni direktor IDC-a Miodrag Nedeljković, direktor Doma Zdravlja Šid Dr Kresto Kureš i Mila Šimpraga ispred organizacije ASB.