Home > Aktuelno > Posao za još 31 osobu u Novom Pazaru – projekat Reintegracija II
Print Friendly, PDF & Email

Posao za još 31 osobu u Novom Pazaru zahvaljujući projektu Reintegracija II – Juče je u Novom Pazaru održana svečanost povodom obezbeđivanja podrške za zapošljavanje 20 lica iz teže zapošljivih grupa kroz dodelu subvencija poslodavcima. Subvencije u vrednosti od  3.750,00 eura po novootvorenom radnom mestu dobilo je ukupno 10 poslodavaca.

Istom prilikom, 11 lica iz teže zapošljivih kategorija dobilo je ugovore za dodelu subvencija za samozapošljavanje, u okviru kojih će svakom od njih biti nabavljena oprema i mašine u vrednosti do 3.000,00 eura za otpočinjanje sopstvenog posla, uz mentorsku podršku i savetovanje.
Svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali gradonačelnik grada Novog Pazara,  Nihat Biševac, predstavnici grada Novog Pazara i Regionalne razvojne agencije SEDA, i IDC-a.
U prethodnom ciklusu projekta Reintegracija II je ukupno 22 nezaposlena lica iz teže zapošljivih grupa, zaposleno kod 11 poslodavaca uz grant poslodavcima za otvaranje novog radnog mesta i rast poslovanja, a 12 poljoprivrednih proizvođača je podržano u nabavci sadnog materijala i opreme za razvoj proizvodnje maline, uz ukupno ulaganje od 112.500,00 eura.
Ukupna vrednost projekta za posao za još 31 osobu u Novom Pazaru iznosi 310.000,00 eura, a projekat će trajati do 31. aprila 2025. godine. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugo su dostupne na sajtu projekta www.reintegracija.net.
______

Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator IDC, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.